Субота, 27.04.2024, 02:00



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2014 » Вересень » 30 » Взаємодія відділення НСПП в Тернопільській області з органами влади у питаннях сприяння погашення заборгованості із виплати заробітної плати
13:44
Взаємодія відділення НСПП в Тернопільській області з органами влади у питаннях сприяння погашення заборгованості із виплати заробітної плати

Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області у тісній взаємодії з органами місцевої влади постійно здійснює та втілює в життя всі необхідні заходи спрямовані на погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях області, стабілізацію стану соціально-трудових відносин у трудових колективах, а також інші заходи спрямовані на вирішення найбільш гострих питань у сфері соціально-економічного життя області.

Зокрема 19 вересня 2014 року відбулось засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під головуванням першого заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації І.Б. Крисака. У комісії взяли участь начальник відділення НСПП в Тернопільській області Шершньова Н.М. та представники Департаменту соціального захисту населення, Департаменту фінансів, Департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму, Департаменту архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської обласної державної адміністрації, Фонду державного майна України в Тернопільській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області, Головного управління статистики в Тернопільській області, Головного управління юстиції в Тернопільській області.

На порядку денному стояли питання щодо стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати у філіях дочірнього підприємства «Тернопільський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України», розгляд інформації щодо виникнення колективного трудового спору між найманими працівниками філії «Деренівський асфальтобетонний завод» ДП «Тернопільський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» та ДП «Тернопільський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», а також стан погашення внесків до Пенсійного фонду України підприємством Подільська дослідницька станція

Головуючий поінформував присутніх про стан виплати заборгованої заробітної плати на підприємствах області зокрема відмітив, що на даний час спостерігається незначний ріст заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області. Повністю ліквідовано заборгованість із заробітної плати на 29 та частково зменшено заборгованість на 24 підприємствах області.

Основна увага комісії була приділена питанню погашення заборгованості із виплати заробітної плати у філіях дочірнього підприємства «Тернопільський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України».

За повідомленням керівника підприємства, вживаються всі необхідні заходи щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати перед працівниками філій ДП "Тернопільський облавтодор".  

Під час засідання комісії виступила начальник відділення НСПП, яка поінформувала присутніх, що відповідно до частини 6 статті 15 Закону України “Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)” станом на 19 вересня 2014 року Національною службою посередництва і примирення зареєстровано колективні трудові спори між найманими працівниками філій «Тернопільський райавтодор», «Теребовлянський райавтодор». «Тернопільська ДЕД», «Деренівський асфальтобетонний завод» ДП «Тернопільський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» та ДП «Тернопільський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України».

За підсумками засідання Іван Крисак доручив підготувати інформацію щодо здійснення заходів з метою зменшення заборгованості із заробітної плати до 01 січня 2015 року, а також проект листа Прем’єр Міністру України із проханням сприяти у фінансуванні підприємства ДП "Тернопільський облавтодор" ВАТ ДАК "Автомобільні дороги України".

Після засідання комісії Наталія Шершньова провела узгоджувальну зустріч із директором ДП «Тернопільський облавтодор» під час якої були обговорені основні напрями роботи щодо вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).

25 вересня 2014 року відбулось засідання міської комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, своєчасної сплати податків, внесення обов’язкових платежів та вивчення причин збиткової діяльності суб’єктів господарювання у якому взяв участь заступник начальника відділення - завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Корнят В.М. Засідання відбулось під головуванням начальника відділу управління економіки, промисловості та праці Тернопільської міської ради Ніконенка С.В., який поінформував присутніх, що станом на 01.09.2014 року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по м. Тернополю становила 2 млн. 339 тис. грн., в тому числі: на економічно-активних підприємствах - 2млн. 173 тис. грн. та підприємствах-банкрутах – 166,6 тис. грн. В порівнянні з початком року загальна сума заборгованості зменшилась на 414,0 тис. грн. (станом на 01.01.2014 року – 2 млн. 753 тис. грн.). Також повідомив, що станом на 01.09.2014 року відбулось 8 засідань Комісії на яких заслухано 185 суб’єктів господарювання.

На засіданні комісії були заслухані керівники 6 підприємств, з яких 4 - по питанню заборгованості із виплати заробітної плати: Тернопільське  державне науково-технічне підприємство «Промінь», ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» (перебувають в системі запобігання виникнення КТС (конфліктів) відділення НСПП), філія «Тернопільська ДЕД» ДП «Тернопільський облавтодор» (зареєстровано колективний трудовий спір 17.09.2014 року) та ДП «Тернопільський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України».

Керівники зазначених підприємств надали інформацію та пояснення про причини виникнення заборгованості із виплати заробітної плати та заходи спрямовані на її погашення. Членами комісії надано відповідні рекомендації та роз’яснення щодо дотримання чинного законодавства з питань оплати праці.

http://nspp.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=6844:2014-09-29-12-15-43&catid=11:2010-01-18-23-32-00&Itemid=29

Переглядів: 790 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/