П`ятниця, 26.04.2024, 08:25



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2014 » Листопад » 6 » Відділення НСПП в Тернопільській області продовжує роботу щодо реалізації положень Закону України «Про соціальний діалог в Україні»
13:43
Відділення НСПП в Тернопільській області продовжує роботу щодо реалізації положень Закону України «Про соціальний діалог в Україні»

З метою забезпечення виконання завдань, покладених на Національну службу посередництва і примирення та її територіальні відділення Законом України «Про соціальний діалог в Україні» (далі Закон) та Порядком оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженим наказом Національної служби посередництва і примирення від 21 липня 2011 року № 73 (далі Порядок) начальником відділення НСПП в Тернопільській області Наталією Шершньовою та заступником начальника відділення НСПП – завідувачем сектору аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Віталієм Корнятом 28 жовтня 2014 року проведено робочу зустріч із директором Тернопільської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Василем Юрчишиним та головою обласної організації профспілки Михайлом Осадцою.

В ході зустрічі Наталія Шершньова детально роз’яснила основні положення Закону, яким передбачено участь репрезентативних сторін профспілок у веденні соціального діалогу на територіальному рівні та акцентувала увагу на важливості проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності, а також звернула увагу присутніх, що відповідно до вимог статті 7 Закону оцінка відповідності критеріям репрезентативності профспілок та їх об'єднань на територіальному рівні проводяться відповідними відділеннями НСПП.

Під час обговорення навела конкретні приклади, звернула увагу на проблеми, які виникають при проведенні оцінки та проінформувала про роботу Відділення по виконанню вимог Закону та про здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності 9 профспілкових організацій Тернопільської області, Крім цього зазначила, що підтвердження репрезентативності суб’єктів сторони профспілок здійснюється один раз на п’ять років, а з дати прийняття рішення суб’єкт сторони профспілок вважається репрезентативним і не потребує додаткового визнання з боку інших сторін соціального діалогу та підкреслила, що визначення репрезентативності сторони профспілки сприятиме підвищенню якості та результативності соціального діалогу на всіх його рівнях.

Заступником начальника відділення НСПП – завідувачем сектору аналітично-інформаційної роботи та прогнозування надані методичні матеріали та роз’яснення Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності, який визначає процедуру проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності на національному, галузевому та територіальному рівнях. Також акцентував увагу на встановлений порядок надання документів, необхідних для здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та їх перелік, а також порядок розгляду наданих документів.

Директор підприємства Василь Юрчишин відзначив, що процес визначення та зближення позицій, досягнення спільних домовленостей та прийняття узгоджених рішень є необхідною складовою у налагодженні соціального діалогу між сторонами. Повністю погодившись із висвітленими питаннями звернув увагу на доцільність проведення оцінки відповідності критеріїв репрезентативності сторони профспілок, цим самим підтримавши голову обласної організації профспілки щодо необхідності на її проведення. В результаті зустрічі сторони погодилися з необхідність здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності. 

Переглядів: 888 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/