Середа, 08.05.2024, 20:38



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2012 » Грудень » 26 » Стан та перспективи розвитку соціального партнерства в Тернопільській області
17:52
Стан та перспективи розвитку соціального партнерства в Тернопільській області

22 листопада 2012 року начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області Шершньова Н.М. прийняла участь у п’ятому засіданні ради Профоб’єднання, на якому розглядалось питання «Про стан та перспективи розвитку соціального партнерства в Тернопільській області».

У роботі Ради взяли участь заступник голови Федерації профспілок України Українець С.Я., заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Гецько В.В., представники організацій та об’єднань роботодавців.

Голова обласної ради профспілок Присяжний А.В. охарактеризував рівень соціального діалогу в Тернопільській області, його результати та проблеми.

У своєму виступі заступник голови обласної державної адміністрації Гецько В.В. наголосив на необхідності поєднання зусиль соціальних партнерів у справі легалізації трудових відносин та виплати заробітної плати.

Проблеми трудових колективів галузей порушували у виступах голови районних міжгалузевих координаційних рад профспілок, адресуючи свої запитання заступнику голови облдержадміністрації.

Начальником відділення НСПП в Тернопільській області надано присутнім роз’яснення щодо повноважень Національної служби посередництва і примирення, в тому числі щодо здійснення заходів по запобіганню вирішення колективних трудових спорів, порядку вступу у колективний трудовий спір, утворення та функціонування примирних органів, визначеного Законом України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Доведено до відома основні положення Закону України "Про соціальний діалог в Україні" та Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення від 21 липня 2011 року № 73.

Надано роз’яснення щодо переліку та змісту документів, які надаються до Комісії з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців, та щодо підстав прийняття остаточного рішення, наслідком якого може бути або надання Довідки про відмову у підтвердженні репрезентативності або Свідоцтва про підтвердження репрезентативності. 

З метою подальшої активізації соціального партнерства в області прийнято постанову ради Профоб’єднання та звернення до керівників державних органів влади щодо порушення права працівників області на оплату праці.

Переглядів: 662 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/