П`ятниця, 29.03.2024, 17:26



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2014 » Квітень » 3 » Стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах міста Тернополя
14:26
Стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах міста Тернополя

 

28 березня 2014 року відбулося засідання Тернопільської міської комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, своєчасної сплати податків, внесення обов’язкових платежів та вивчення причин збиткової діяльності суб’єктів господарювання у якому в якості члена комісії взяла участь начальник відділення НСПП в Тернопільській області Наталія Шершньова.

Засідання проводилось у приміщенні Тернопільської міської ради під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Вікторії Остапчук. На засіданні були присутні: начальник управління оподаткування фізичних осіб Тернопільської державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Тернопільській області, начальник управління Пенсійного фонду України в м. Тернополі, начальник управління праці Головного управління статистики в Тернопільській області, директор Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, начальник відділу планування доходів фінансового управління, заступник начальника відділу територіальної державної інспекції з питань праці в Тернопільській області, юрист консультант Тернопільської обласної ради професійних спілок.

На порядку денному розглянуті питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах м. Тернополя, стан сплати боргів до Пенсійного фонду України та низький рівень оплати праці.

У ході засідання головою комісії зазначено, що станом на 01 березня 2014 року заборгованість із виплати заробітної плати склала 5 млн. 2 тис. грн., (або збільшилась з початку року на 46,0%): з них на економічно-активних підприємствах - 4 млн. 55 тис. грн. та підприємствах-банкрутах – 947 тис. грн.

Членами комісії було заслухано запрошених керівників підприємств, в яких наявна заборгованість із виплати заробітної плати, зокрема: відкритого акціонерного товариства «Тернопільське виробниче об’єднання «Текстерно» (яке з 18.02.2014 року перебуває в базі даних конфліктогенних підприємств); дочірнього підприємства «Тернопільський  облавтодор» державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України» та філії «Тернопільська дорожньо-експлуатаційна дільниця» дочірнього підприємства «Тернопільський облавтодор»; публічного акціонерного товариства «Тернопільський радіозавод «Оріон»; приватного підприємства  «Східний масив»; товариства з обмеженою відповідальністю «Спецавтоінвест» (яке з 21.03.2014 року знаходиться на обліку відділення НСПП з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту)).

Також, комісією було заслухано представників комунального підприємства «Тернопільелектротранс», приватного підприємства «Тернопільська Фірма «Будівельник», які доповіли про стан сплати боргів до Пенсійного фонду України. Керівниками: товариства з обмеженою відповідальністю «Румед-Т» та приватного підприємства «Риф», надано інформацію про причини низького рівня оплати праці найманих працівників.

Представники вище зазначених підприємств надали пояснення щодо причин виникнення заборгованості із виплати заробітної плати, платежів до Пенсійного фонду України, недотримання законодавства про працю та заходів, які планується вжити для усунення порушень прав найманих працівників та дотримання вимог чинного законодавства.

Під час засідання членами комісії було акцентовано увагу керівникам підприємств, що заслуховувались, на необхідності активізування роботи щодо ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати та підвищення рівня оплати праці.

За підсумками роботи міської комісії у відділенні НСПП проведена оперативна нарада, під час якої обговорено стан соціально-трудових відносин у товаристві з обмеженою відповідальністю «Спецавтоінвест» та прийнято рішення про занесення в базу даних конфліктогенних підприємств публічне акціонерне товариство Тернопільський радіозавод "Оріон".

Переглядів: 533 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 admin  
0
smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/