Субота, 27.04.2024, 06:00



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2013 » Лютий » 25 » Співпраця відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області з Тернопільським обласним центром зайнятості
13:33
Співпраця відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області з Тернопільським обласним центром зайнятості

В рамках відзначення 20 лютого 2013 року Всесвітнього Дня соціальної справедливості на запрошення керівництва Тернопільського обласного центру зайнятості начальником відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області Шершньовою Н.М. взято участь у «Дні відкритих дверей».

Під час відкриття заходу директор обласного центру зайнятості П.В. Химейчук, зазначив, що служба зайнятості докладає максимум зусиль для того, щоб роботодавцям підібрати необхідних працівників, а незайнятим особам знайти місця праці. Зокрема, у 2012 році за сприянням служби були працевлаштовані понад 23,3 тисячі незайнятих осіб, а з початку 2013 року вже знайшли роботу майже 2 тисячі краян.

Про економічні перспективи області, створення нових робочих місць, реалізацію в соціальних ініціатив розповів заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації В.В. Гецько.

В ході зустрічі начальника відділення НСПП з першим заступником директора обласного центу зайнятості О.З. Островською були обговорені питання про основні зміни, які відбулись в законодавстві про зайнятість населення, про компенсаційні виплати, пов’язані зі сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для роботодавців при працевлаштуванні громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. У зв’язку із розширенням переліку послуг служби зайнятості із організації підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації дорослих громадян, в т.ч. старших 45 років, виникає можливість значно підвищити рівень конкурентоспроможності осіб на ринку праці. Звернено увагу на нововведення закону, що стосуються надання ваучера та підтвердження результатів неформального професійного навчання за робітничими професіями, фінансування оплати вартості навчання із наданням ваучера та іншими зміни, які відбулись у зв’язку із прийняттям Закону України «Про зайнятість населення». В ході зустрічі були погоджені спільні плани взаємодії.

Також під час заходу відбувалося чимало інформаційно-просвітницьких заходів. Було підбито підсумки конкурсу дитячої творчості «Моя майбутня професія», що проводився серед учнів загальноосвітніх шкіл Тернополя та Тернопільського району. Також відбулись інформаційні семінари з техніки пошуку роботи, із загальних питань зайнятості та стану ринку праці, з орієнтації на підприємницьку діяльність, з гендерних проблем та питань запобігання торгівлі дітьми і експлуатації дитячої праці, на презентації курсів профнавчання. Для осіб з обмеженими фізичними можливостями, а також для безробітних, які мають водійські посвідчення, відбулись міні-ярмарки вакансій, у яких взяли участь 9 роботодавців та 29 осіб зі статусом безробітного.

Переглядів: 595 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/