Середа, 08.05.2024, 18:40



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2013 » Вересень » 18 » Співпраця відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області з місцевими органами виконавчої влади
17:55
Співпраця відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області з місцевими органами виконавчої влади

З метою ефективної взаємодії Національної служби посередництва і примирення з місцевими органами виконавчої влади у вирішенні питань щодо поліпшення соціально – трудових відносин, сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) 16 вересня 2013 року відбулася робоча зустріч голови Тернопільської обласної державної адміністрації В.А. Хоптяна з начальником відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області Н.М. Шершньовою. 

В ході зустрічі обговорено основні напрямки створення системи заходів для сприяння поліпшенню трудових відносин та запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

Зокрема, Наталія Шершньова, відмітила, що виконуючи основні завдання Національної служби посередництва і примирення Відділення сприяє поліпшенню стану соціально-трудових відносин у трудових колективах підприємств, установ та організацій області, здійснює посередництво і примирення при вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів), забезпечує правовий супровід примирних процедур, підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин щодо основних положень законодавства про працю та законодавчих і нормативно-правових актів НСПП.

З початку 2013 року Відділення здійснювало заходи по сприянню  врегулюванню 3 колективних трудових спорів, зареєстрованих між сторонами соціально-трудових відносин, учасниками яких було 181 особа. При здійснення посередництва і примирення під час вирішення колективних трудових спорів працівниками відділення взято участь в 11 засіданнях примирних комісій та проведено 23 узгоджувальні зустрічі зі сторонами колективних трудових спорів.

Також важливу роль в забезпеченні соціальної стабільності відіграє здійснення заходів із запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів). Все більша кількість чинників дестабілізації стану соціально-трудових відносин вирішується, не переростаючи в колективні трудові спори, завдяки системі запобігання їх виникненню.  Упродовж восьми місяців 2013 року Відділенням проводилась робота щодо усунення 19 чинників дестабілізації стану соціально-трудових відносин на 17 суб’єктах господарської діяльності області різних видів економічної діяльності, проведено 22 узгоджувальні зустрічі зі сторонами соціально-трудових відносин, представниками місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, що сприяло попередженню виникнення колективних трудових спорів на 13 підприємствах області,

Для забезпечення більш ефективної роз'яснювальної роботи, наближення її до сторін соціально-трудових відносин в районах і містах Тернопільської області діють 17 інформаційно-консультаційних центрів Національної служби посередництва і примирення, завідувачі яких призначені відповідно до рекомендацій керівництва місцевих державних адміністрацій.

Окрім цього керівник відділення звернула увагу на виконання Закону України «Про соціальний діалог в Україні», зокрема відмітила, що з липня 2011 року Національною службою посередництва і примирення та її відділеннями в областях розпочато роботу по забезпеченню оцінки відповідності критеріям репрезентативності профспілок та їх об’єднань, організацій роботодавців та їх об’єднань, здійснення якої необхідне для їх подальшої участі у колективних переговорах з укладання угод відповідного рівня та для делегування представників до органів соціального діалогу. На даний час відділенням НСПП підтверджено репрезентативність 3 організацій роботодавців області та 9 суб’єктів сторін профспілок.

Відділення НСПП в Тернопільській області і надалі продовжуватиме здійснювати заходи щодо сприяння зменшенню соціальної напруги на підприємствах області, стабілізації та поліпшенню соціально-трудових відносин, запобіганню виникненню колективних трудових спорів та їх своєчасного вирішення, створення умов для проведення соціального діалогу в правовому руслі.

За підсумками проведеної зустрічі голова Тернопільської обласної державної адміністрації наголосив на важливості співпраці в реалізації заходів щодо сприяння поліпшенню трудових відносин та запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів). 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 522 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/