Четвер, 25.04.2024, 22:36



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2014 » Липень » 25 » Спільними зусиллями вирішуються розбіжності між найманими працівниками та роботодавцем Філії райавтодорів Тернопільського Облавтодору
14:55
Спільними зусиллями вирішуються розбіжності між найманими працівниками та роботодавцем Філії райавтодорів Тернопільського Облавтодору

 

Корнят В.М., заступник начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області – завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування 

На сьогоднішні відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області здійснює комплекс заходів, спрямованих на усунення чинників дестабілізації стану соціально-трудових відносин та вживає всі необхідні заходи щодо зменшення соціального напруження у колективах філій райавтодорів ДП «Тернопільський облавтодор» ДАК «Автомобільні дороги України», які з березня 2014 року знаходяться на обліку відділення НСПП з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

Станом на 01 липня 2014 року керівництвом Облавтодору не виконано заплановане погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам філій райавтодорів за період роботи березень-травень 2014 року. Не зважаючи на проведену працівниками філій 17 червня 2014 року акцію соціального протесту у формі пікетування Тернопільської обласної державної адміністрації, погашення заборгованості із виплати заробітної плати перед найманими працівникам філій не відбулось.

Відповідно до отриманих роз’яснень під час проведення акції соціального протесту 3 липня 2014 року, до відділення НСПП в Тернопільській області звернулися працівники філій райавтодорів області з проханням надати роз’яснення норм Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та інших нормативно-правових актів у сфері законодавства про працю.

Під час робочої зустрічі, яка відбулась у Відділенні, Н.М. Шершньова, начальник відділення НСПП в Тернопільській області, детально роз’яснила присутнім статтю 2 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та звернула увагу працівників філій на ст. 17 даного Закону, роз’яснивши поняття «страйку» та порядок його проведення, при цьому зазначила, що страйк застосовується як крайній засіб (коли всі інші можливості вичерпано) вирішення колективного трудового спору (конфлікту).

Заступником начальника відділення В.М. Корнятом було надано присутнім методичні рекомендації щодо формування вимог, порядку і строків їх розгляду, вступу у колективний трудовий спір (конфлікт), процедуру його розгляду та оформлення підписного листа по висуненню вимог найманих працівників.

Крім цього, упродовж проведення зустрічі представники ініціативної групи від найманих працівників філій райавтодорів області зверталися з питаннями щодо надання роз’яснень законодавства про порядок оплати праці, нарахування пільг, компенсацій та з інших питань у сфері законодавства про працю, на що отримали змістовні та вичерпні відповіді.

На завершення зустрічі присутнім представникам філій було запропоновано за участю представників відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області провести роз’яснювальну роботу серед працівників філій райавтодорів щодо аналізу стану соціально-трудових відносин на підприємстві, порядку висунення вимог та вступу в колективний трудовий спір, а у разі необхідності – проведення зборів трудового колективу.

18 липня поточного року з метою стабілізації стану трудових відносин у філіях райавтодорів, у приміщенні Відділення відбулась робоча зустріч з керівником ДП «Тернопільського облавтодору» ДАК «Автомобільні дороги України» Ю.П. Іваницею та головою Тернопільської об’єднаної профспілкової організації працівників шляхових господарств В.А. Липницьким, на якій були визначені шляхи подальшої спільної роботи Відділення та представників підприємства по відстеженню стану соціально-трудових відносин, визначенню проблемних питань та заходи щодо їх вирішення.

 

Переглядів: 518 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/