Вівторок, 16.04.2024, 09:48



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2013 » Квітень » 30 » Спільні зусилля сприятимуть у погашенні заборгованості по заробітній платі.
14:36
Спільні зусилля сприятимуть у погашенні заборгованості по заробітній платі.

В рамках співпраці з Тернопільською обласною державною адміністрацією упродовж квітня 2013 року відділенням Національної служби посередництва і примирення взято участь у 3 засіданнях обласної тимчасової комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій стипендій та інших соціальних виплат.

Станом на 01 квітня 2013 року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по області складає 8,9 млн. грн.(зросла відповідно до початку року на 1,9 млн. грн.), в тому числі: на економічно активних підприємствах - 4,8 млн. грн., (ріст заборгованості склав 1,1 млн. грн.), на підприємствах-банкрутах – 2,9 млн. грн., на економічно неактивних підприємствах – 1,2 млн. грн.

Спостерігається зростання боргів на державних підприємствах області,  зокрема на Тернопільському державному науково-технічному підприємстві «Промінь» (м.Тернопіль) (знаходиться в БДП) та ДП „2 ремонтний завод засобів зв'язку” м.Бережани (перебуває на обліку відділення НСПП з березня 2013 року).

Ріст заборгованості у розрізі суб'єктів господарювання показують підприємства, які підпорядковані ДП „Тернопільський облавтодор” ПАТ ДАК „Автомобільні дороги України”.

Серед підприємств-банкрутів найбільша сума заборгованості  залишається на держаних підприємствах „Ковалівський спиртовий завод” та „Зарубинецький спиртовий завод”. Зростає заборгованість із заробітної плати на ВАТ „Теребовлянська фабрика ялинкових прикрас” (м.Теребовля) та ДП ДАК „Хліб України” „Кременецький комбінат хлібопродуктів” (м.Кременець).

Під час засідань комісій було акцентовано увагу на заслуховуванні звітів представників Бережанської, Кременецької, Теребовлянської та Козівської районних державних адміністрацій, детально розглянуто стан справ на кожному із підприємств де виявленні порушення, щодо заборгованості із заробітної плати, боргів до бюджету та внесків до Пенсійного фонду України та низького рівня оплати праці. Заслухано пояснення 23 представників підприємств на яких виявленні порушення законодавства про працю. По кожному із підприємств члени комісії рекомендували вживати максимум зусиль щодо усунення існуючих порушень законодавства про працю у найкоротші строки, розробити дієві плани заходів щодо погашення існуючої заборгованості із виплати заробітної плати та підвищення рівня оплати праці визначено шляхи та перспективи вирішення проблемних питань. За результатами засідань комісій по кожному із підприємств прийняті відповідні рішення, визначено конкретні завдання керівникам управлінь та контролюючим органам.

 Наталія Шершньова – начальник відділення Національної служби посередництва і примирення  в Тернопільській області.

 

Переглядів: 557 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/