П`ятниця, 29.03.2024, 03:19



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2014 » Березень » 31 » Спільні дії відділення НСПП в Тернопільській області та Тернопільської обласної ради профспілок
11:36
Спільні дії відділення НСПП в Тернопільській області та Тернопільської обласної ради профспілок

14 березня 2014 року з метою обговорення сучасного стану соціально-трудових відносин на підприємствах Тернопільської області начальником відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області Шершньовою Н.М. проведено робочу зустріч з головою Тернопільської обласної ради профспілок Присяжним А.В.

Основним документом, який забезпечує плідну співпрацю відділення НСПП та обласну раду профспілок є Угоду про співпрацю (далі – Угода) яку укладено у вересні 2010 року.

В рамках цієї Угоди з метою підняття рівня правової культури сторін соціального діалогу, розповсюдження інформації щодо практичного застосування Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та задоволення вимог висунутих найманими працівниками відділенням НСПП береться постійна участь у проведенні засідань Президій обласної ради профспілок та галузевих профоб’єднань. Під час яких, розглядаються питання, щодо сприяння вирішенню таких спорів та обговорюються проблемні питання діяльності підприємств області.

Зокрема упродовж 2010 - 2013 років відділенням НСПП сприяло вирішенню 7 колективних трудових спорів, в 5 з яких інтереси найманих працівників представляли первинні профспілкові організації. З метою вирішенні колективних трудових спорів та надання правової допомоги за сприянням відділення НСПП проведено 35 засідань примирних комісій в 18 з яких приймали участь представники обласної ради профспілок та галузевих профоб’єднань. Також відділенням НСПП проведено 140 узгоджувальних зустрічей зі сторонами колективних трудових спорів, представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та об’єднань організацій роботодавців,  з яких 89 за участю профспілок.

Результатом спільної роботи упродовж 2010 – 2013 років за сприянням відділення НСПП виконано 7 вимог найманих працівників та знято з реєстрації Національної служби посередництва і примирення 6 колективних трудових спорів як таких, що вирішені.

З метою сприяння взаємодії сторін соціально-трудових відносин на підприємствах області, урегулювання суперечностей, усунення підстав для виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) та забезпечення реалізації заходів по запобіганню виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) відділення НСПП здійснювало заходи на 133 підприємствах області та сприяло врегулюванню 160 чинників дестабілізації стану соціально-трудових відносин.

По всіх вивчених суб’єктах господарювання, де стан соціально-трудових відносин перебував на обліку відділення НСПП розроблялись та виконувались плани заходів щодо здійснення запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту), направлено 261 листів керівникам підприємств та головам профспілкових організацій щодо надання інформації про причини виникнення чинників дестабілізації, шляхів їх вирішення; письмові рекомендації; вирішення проблемних та спірних питань на підприємствах. Також відділення НСПП  проведено 184 узгоджувальних зустрічей із сторонами соціально-трудових відносин, представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та об’єднань організацій роботодавців, з яких 75 за участю профспілок.

Під час зустрічі Наталією Шершньовою та Андрієм Присяжним обговорено проблемні питання та стан соціально-трудових відносин у Тернопільському науково-технічному підприємстві «Промінь» та Тернопільському вищому професійному училищі №4 ім. Паращука, які перебувають на обліку відділення НСПП з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів.  Також начальником відділення НСПП звернуто увагу на хід вирішення колективного трудового спору у комунальному підприємстві «Тернопільська міська шляхо-експлуатаційна дільниця» міста Тернополя та відмічено активну позицію голови первинної профспілкової організації.

Не залишилось без уваги питання щодо проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок Тернопільської області. З метою об’єднання зусиль спрямованих на виконання Закону України «Про соціальний діалог в Україні», відділенням НСПП здійснюються заходи на підвищення рівня правової обізнаності сторін соціального діалогу на територіальному рівні. Слід зазначити, що завдяки тісній співпраці з відділення НСПП Тернопільська обласна рада профспілок першою пройшла оцінку відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні. Загалом відповідно до рішень відділення НСПП визнано такими, що відповідають критеріям репрезентативності 9 суб'єктів сторін профспілок Тернопільської області. Також відділенням НСПП продовжується робота щодо надання методичних рекомендацій з питань оцінки відповідності критеріїв репрезентативності на територіальному рівні.

По закінчені зустрічі, досягнуто домовленостей щодо спільних заходів відділення НСПП з обласною радою профспілок, галузевими профоб’єднаннями для з метою проведення заходів з представниками підприємств, установ та організацій області де стан соціально-трудових відносин набуває особливого загострення.

Відділення НСПП і надалі продовжуватиме співпрацю із Тернопільською обласною радою профспілок для здійснення спільних заходів щодо сприяння зменшенню соціального напруження на підприємствах області, стабілізації та поліпшення стану соціально-трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та їх своєчасного вирішення, створення умов для проведення соціального діалогу в правовому руслі.

Слід зазначити, що саме така співпраця дає вагомі результати в плані своєчасного вирішення конфліктних ситуацій в області. 

Переглядів: 460 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/