П`ятниця, 26.04.2024, 04:15



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2014 » Вересень » 23 » Спільні дії щодо сприяння у вирішенні колективних трудових спорів в Тернопільській області
16:33
Спільні дії щодо сприяння у вирішенні колективних трудових спорів в Тернопільській області

З метою ефективної взаємодії Національної служби посередництва і примирення з місцевими органами виконавчої влади щодо сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) 17 вересня 2014 року відбулася робоча зустріч голови Тернопільської обласної державної адміністрації О.М. Сиротюка з начальником відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області Н.М. Шершньовою.

У ході зустрічі Н. Шершньова поінформувала, що виконуючи основні завдання Національної служби посередництва і примирення, відділення НСПП сприяє поліпшенню стану соціально-трудових відносин у трудових колективах підприємств, установ та організацій області, здійснює посередництво і примирення при їх вирішенні, забезпечує правовий супровід примирних процедур, підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин щодо основних положень законодавства про працю та законодавчих і нормативно-правових актів НСПП.

Також під час зустрічі начальник Відділення поінформувала, що основними факторами, що призводять до ускладнення стану соціально-трудових відносин на підприємствах області, є: заборгованість із виплати заробітної плати, порушення термінів виплати поточної заробітної плати, низький рівень заробітної плати та невиконання умов колективних договорів.

Зокрема, відмітила, що на території Тернопільської області, упродовж серпня-вересня 2014 року, Національною службою посередництва і примирення зареєстровано 4 колективних трудових спори: між найманими працівниками філій «Тернопільський райавтодор», «Деренівський асфальтобетонний завод», «Тернопільська дорожня експлуатаційна дільниця», «Теребовлянський райавтодор» та ДП «Тернопільський облавтодор» ВАТ «ДАК«Автомобільні дороги України» учасниками яких є 125 осіб із загальної кількості - 164 працівників філій.

На даний час для вироблення рішення, що може задовольнити сторони колективного трудового спору (конфлікту) утворюються примирні комісії, які складаються із представників сторін та незалежних посередників. Також обговорюються основні напрями щодо сприяння у вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів).

За підсумками проведеної зустрічі голова Тернопільської обласної державної адміністрації наголосив на важливості співпраці в реалізації заходів щодо сприяння у вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів). 

Переглядів: 545 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/