Четвер, 25.04.2024, 22:43



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2014 » Квітень » 9 » Спільні дії для налагодження соціального діалогу на підприємствах житлово-комунального господарства Тернопільської області
11:07
Спільні дії для налагодження соціального діалогу на підприємствах житлово-комунального господарства Тернопільської області

4 квітня 2014 року з метою продовження роботи по взаємодії з галузевими профспілковими організаціями Тернопільщини, начальником відділення НСПП в Тернопільській області Шершньовою Н.М. проведено робочу зустріч з головою обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населення Коссом В.І.

Під час зустрічі обговорено стан соціально-трудових відносин на підприємствах комунальної галузі, де інтереси найманих працівників представляють представники профспілок. Зокрема з метою визначення комплексу спільних дій, направлених на збереження соціальної стабільності, обговорено стан соціально-трудових відносин 3 підприємств житлово-комунального господарства області, а саме: міського комунального підприємства «Комунальник» (смт. Скалат, Підволочиського району), дочірнього підприємства «Авторитет плюс» приватного підприємства «Східний масив» (м. Тернопіль) та товариства з обмеженою відповідальністю «Тернопількомунсервіс» (м. Тернопіль), які перебувають на обліку відділення НСПП з метою запобігання виникненню колективного трудового спору. Також з метою сприяння вирішенню колективного трудового спору між найманими працівниками та комунальним підприємством «Тернопільська міська шляхо-експлуатаційна дільниця» м. Тернополя обговорено шляхи виконання другої вимоги найманих працівників, а саме: «Забезпечити регулювання режиму праці, тривалості робочого часу та відпочинку відповідно до пункту 5, розділу ІІІ колективного трудового договору (забезпечити тривалість робочого часу – 40 годин на тиждень, 8 годин на день)».

В ході зустрічі Валерій Косс звернув особливу увагу на виконання основних положень галузевої угоди між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Всеукраїнським об’єднанням обласних організацій роботодавців підприємств житлово-комунальної галузі «Федерація роботодавців ЖКГ України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2013 – 2015 роки.

Начальником відділення НСПП та головою обласної організації обговорено питання про недотримання на локальному рівні роботодавцями, що працюють у сфері надання житлово-комунальних послуг мінімальних обов’язкових гарантій в оплаті та нормуванні праці. Існує рід підприємств де керівники не дотримуються мінімальної тарифної ставки робітника І розряду в розмірі не менше 120 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом.

Під час спілкування Наталія Шершньова звернула увагу на основні принципи соціального діалогу та важливості репрезентативності сторін соціального діалогу. Відповідність критеріям репрезентативності дає право на участь у колективних переговорах з укладення угод на територіальному рівні.  Оскільки Тернопільська обласна організація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населення ще не проходила оцінку відповідності критеріям репрезентативності, начальником відділення НСПП, надано роз’яснення Порядку проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та звернуто увагу на пункт 1 статті 18 Закону України „Про соціальний діалог в Україні" стосовно функцій та прав територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.  

На завершення зустрічі учасники домовились про подальшу співпрацю у  напрямі стабілізації стану соціально-трудових відносин у трудових колективах житлово-комунальної галузі та налагодженню соціального діалогу. 

Переглядів: 520 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/