П`ятниця, 26.04.2024, 14:10



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2013 » Червень » 25 » Соціальний діалог на Тернопільщині.
13:32
Соціальний діалог на Тернопільщині.

З метою забезпечення виконання завдань, покладених на Національну службу посередництва і примирення та її територіальні відділення Законом України «Про соціальний діалог в Україні» та Порядком оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженим наказом Національної служби посередництва і примирення від 21 липня 2011 року № 73, упродовж шести місяців 2013 року працівниками відділення НСПП в Тернопільській області (далі Відділення) прийнято участь в 11 заходах з питань проведення процедури оцінки відповідності критеріям репрезентативності (підтвердження репрезентативності) на територіальному рівні. Під час зустрічей із представниками влади та суб’єктами сторін профспілок і організацій роботодавців працівниками Відділення доводились до відома основні положення, завдання та функції Закону.

Упродовж 6 місяців 2013 року членами комісії Відділення з питань оцінки відповідності критеріям репрезентативності розглянуто документи 2 суб’єктів сторін профспілок та 1 організацію роботодавців. 

Так, згідно ч. 3 ст. 6 Закону на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладенням територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу репрезентативними є обласні, місцеві профспілки, їх організації та об’єднання, створені за територіальною ознакою, членами яких є не менше двох відсотків зайнятого населення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці. Організації, які не відповідають цій ознаці, можуть надавати повноваження репрезентативним організаціям та об’єднанням відповідного рівня для представлення своїх інтересів або вносити на розгляд відповідних органів соціального діалогу свої пропозиції, які є обов’язковими для розгляду.

З огляду на результати проведеної Комісією відділення НСПП оцінки відповідності критеріям репрезентативності поданих документів сторонами профспілок та організацією роботодавців Відділенням вирішено визнати такими, що відповідають критеріям репрезентативності та видати свідоцтво про відповідність критеріям репрезентативності:

- Тернопільській обласній організації професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України;

- Тернопільській обласній організації Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ пенітенціарної служби;

- Тернопільську обласну організацію роботодавців агропромислового комплексу «Об’єднана».

Під час узгоджувальних зустрічей із сторонами соціального діалогу Відділенням звертається особлива увага на п. 5 ст.9 Закону, а саме: профспілкова сторона та сторона роботодавців, суб'єкти яких підтвердили свою репрезентативність, самостійно визначають порядок обрання (делегування) представників профспілок та їх об'єднань і організацій роботодавців та їх об'єднань до органів соціального діалогу на зібранні повноважних  представників організацій та їх об'єднань, що мають право участі в соціальному діалозі відповідного рівня. Ініціатором проведення зібрання може виступати будь-яка репрезентативна організація (об'єднання) відповідного рівня, яка надсилає повідомлення всім іншим репрезентативним організаціям (об'єднанням) не пізніш як за один місяць до його проведення. Зібрання повноважних представників вважається правоможним, якщо в ньому взяли участь представники більше половини репрезентативних організацій відповідного рівня, які дали згоду на участь у зібранні. 
Переглядів: 634 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/