П`ятниця, 19.04.2024, 03:30



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2014 » Жовтень » 22 » Розширене засідання примирної комісії по вирішенню колективних трудових спорів
12:55
Розширене засідання примирної комісії по вирішенню колективних трудових спорів

Проведено розширене засідання примирної комісії по вирішенню колективних трудових спорів у філіях дочірнього підприємства «Тернопільський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України»

З метою всебічного розгляду та прийняття позитивного рішення щодо виконання вимог найманих працівників філій райавтодорів області 15 жовтня 2014 року за сприянням відділення НСПП та під головуванням першого заступника Голови Тернопільської обласної державної адміністрації відбулося друге засідання примирної комісії (далі – Комісія) по розгляду колективних трудових спорів між найманими працівниками 6 філій райавтодорів та ДчП «Тернопільський облавтодор».

У роботі примирної комісії окрім сторін колективних трудових спорів взяли участь директор ДчП «Тернопільський облавтодор», керівники філій райавтодорів, голова Тернопільської обласної об’єднаної профспілкової організації працівників шляхових господарств. Крім цього, за ініціативи відділення НСПП були запрошені та взяли участь у роботі Комісії голови районних державних адміністрацій, на території яких зареєстровані спори, представники Служби автомобільних доріг в Тернопільській області, Головного управління Державної казначейської служби в Тернопільській області, територіального управління Держгірпромнагляду у Тернопільській області, департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської облдержадміністрації та Департаменту соціального захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації. На запрошення сторони колективних трудових спорів від працівників в засіданні примирної комісії також взяли участь народний депутат України Бойко В.Б. та представник громадської організації – координатор Західного регіону Комітету по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією Таловов І.О.

Із 6 висунутих трудовими колективами вимог найбільшу увагу було приділено вимозі щодо виплати заборгованості із заробітної плати перед працівниками.

У ході засідання Комісії кожний із її учасників мав змогу внести свої пропозиції, які б позитивно посприяли у вирішенні спорів.

Зокрема, перший заступник Голови Тернопільської ОДА Крисак І.Б. звернув увагу на те, що голови держадміністрацій та керівники філій повинні постійно на місцях проводити зустрічі для врегулювання питання щодо забезпечення роботою працівників райавтодорів.

Народний депутат України Бойко В.Б. та керівники районних державних адміністрацій повністю підтримали вимоги найманих працівників та висловили свої думки щодо вирішення проблеми.

Взявши до відома пояснення представників сторін колективних трудових спорів та інших учасників засідання, примирна комісія прийняла рішення: 1) керівнику ДчП «Тернопільський облавтодор» упродовж 7 календарних днів надати відділенню НСПП пропозиції щодо виконання кожної із вимог найманих працівників; 2) винести питання про Стан галузі автомобільних доріг області та її матеріально-технічне забезпечення на засідання колегії Тернопільської обласної державної адміністрації за такими напрямками: - погашення заборгованості із виплати заробітної плати перед працівниками дорожньої галузі; - матеріально-технічного забезпечення у підготовці доріг до зимового сезону; 3) звернутися до прокуратури Тернопільської області щодо залучення представника органів прокуратури у роботі примирної комісії; 4) залишити за трудовими колективами філій райавтодорів області обов’язок діяти в рамках чинного законодавства; 5) керівникам філій у співпраці з головами райдержадміністрацій на території яких зареєстровані колективні трудові спори, забезпечити здійснення заходів, спрямованих на їх вирішення

Наступне засідання примирної комісії відбудеться за попередньою домовленістю сторін.

http://nspp.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=6918:-------------l-r--l-l--r&catid=18:2010-01-19-23-01-25&Itemid=11

Переглядів: 755 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/