П`ятниця, 19.04.2024, 10:11



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2014 » Вересень » 30 » Проведено перше засідання примирної комісії по вирішенню колективних трудових спорів
13:51
Проведено перше засідання примирної комісії по вирішенню колективних трудових спорів

На території Тернопільської області, упродовж серпня-вересня 2014 року, Національною службою посередництва і примирення зареєстровано 5 колективних трудових спори: між найманими працівниками філій «Тернопільський райавтодор», «Деренівський асфальтобетонний завод», «Тернопільська дорожня експлуатаційна дільниця», «Теребовлянський райавтодор», «Лановецький райавтодор» та дочірнім підприємством «Тернопільський облавтодор» ВАТ «ДАК«Автомобільні дороги України». Враховуючи те, що дані колективні трудові спори зареєстровані на рівні структурних підрозділів ДП «Тернопільський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» та вимоги у даних колективних трудових спорах споріднені, відділенням Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області рекомендовано провести засідання примирних комісій спільно.

24 вересня 2014 року у приміщенні ДП «Тернопільський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» проведено перше спільне засідання примирної комісії по вирішенню 3 колективних трудових спорів між найманими працівниками філій «Тернопільський райавтодор», «Деренівський асфальтобетонний завод», «Тернопільська дорожня експлуатаційна дільниця» та ДП «Тернопільський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» за участю сторін колективних трудових спорів (Сторони), представників відділення НСПП в Тернопільській області, голови Тернопільської об'єднаної профспілкової організації працівників шляхових господарств та керівників філій райавтодорів.

Відкрив засідання примирної комісії директор ДП «Тернопільський облавтодор» ВАТ «ДАК«Автомобільні дороги України» Іваниця Ю.П. який поінформував, що відповідно до Угоди Про створення примирної комісії для вирішення колективного трудового спору Сторонами утворено примирні комісії – по 3 представника від кожної філії та 3 представника від роботодавця, які будуть представляти інтереси роботодавця у всіх колективних трудових спорах. Також керівник, ознайомив членів примирної комісії, з фінансово-економічним станом ДП «Тернопільський облавтодор» та його структурних підрозділів та запевнив, що зі сторони роботодавця вживатимуться всі необхідні заходи щодо виконання вимог найманих працівників.

Голова Тернопільської об'єднаної профспілкової організації працівників шляхових господарств Липницький В.А. повідомив членів примирної комісії та запрошених, що 23 вересня 2014 року на розширеному засіданні Президією Центрального комітету профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України підтверджено актуальність вимог, висловлених у зверненні V пленуму ЦК профспілки від 15.05.2014 року: терміново погасити заборгованість із заробітної плати працівникам дорожніх підприємств, забезпечити об’ємами робіт та їх фінансування на рівні плану 2014 року та прийнято рішення про вступ профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України в колективний трудовий спір на національному рівні з Кабінетом Міністрів України.

Начальник відділення НСПП Шершньова Н.М. коротко ознайомила присутніх з Положенням про примирну комісію, затверджену наказом Національної служби посередництва і примирення від 18.11.2008 року № 130. Зокрема звернула увагу на Регламент роботи примирної комісії по розгляду і вирішенню колективних трудових спорів на виробничому рівні та зазначила, що це документ, який встановлює порядок скликання і проведення засідань примирної комісії, визначає процедуру розгляду висунутих найманими працівниками вимог, порядок прийняття рішень примирної комісії та доведення їх до виконавців, а також функції членів примирної комісії, які випливають з їх повноважень, встановлених Законом України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

Головою представницького органу від найманих працівників філії «Тернопільський райавтодор» ДП «Тернопільський облавтодор» Березою О.Й. висловлені пропозиції щодо неухильного виконання кожної із вимог працівників.

Керівниками філій надані роз’яснення щодо здійснення господарської діяльності філій відповідно до завдань ДП «Тернопільський облавтодор» та згідно Положення філії.

З метою всебічного розгляду та прийняття позитивного рішення щодо виконання вимог найманих працівників примирною комісією прийнято рішення за сприянням відділення НСПП провести розширене засідання примирної комісії за участю представників органів влади. 

Переглядів: 748 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/