П`ятниця, 19.04.2024, 07:24



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2013 » Травень » 30 » Погашення заборгованості по заробітній платі на контролі органів влади Тернопільської області
13:21
Погашення заборгованості по заробітній платі на контролі органів влади Тернопільської області

28 травня 2013 року відбулось розширене засідання колегії Тернопільської обласної державної адміністрації під головуванням В.А. Хоптяна – голови Тернопільської обласної державної адміністрації, за участю начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області Н.М. Шершньової.

На порядок денний колегії були винесені питання: Про стан погашення заборгованості із сплати внесків до Пенсійного фонду України; Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях області; Про підготовку та проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2013 року; Про організацію роботи з профілактики соціального сирітства, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в області.

Відкриваючи засідання колегії, голова облдержадміністрації В.А Хоптян,  перш за все, наголосив на першочергових завданнях виконавчої влади. Звернув увагу присутніх керівників відповідних структур та відомств області, щодо вжиття всіх необхідних заходів для погашення наявної заборгованість із виплати заробітної плати в області до 1 вересня 2013 року та на те, що на даному етапі потрібно перейти від констатації факту наявності заборгованості, до конкретних дій з її погашення.

Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях області доповідала начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Б. П. Олексишин, яка зазначила, що станом на 1 травня 2013 року до органів статистики про наявність заборгованості прозвітували 58 підприємств та організацій. Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становить 9,5 млн. гривень. Найбільша сума заборгованості зберігається у Тернопільському районі, місті Тернополі та у Гусятинському районі. Найбільшим боржником із підприємств є Тернопільське обласне комунальне підприємство «Фірма «Тернопільавіаавтотранс». 

У структурі заборгованості із заробітної плати 61% обліковується на 21 економічно активному підприємстві, 26% – на 23 підприємствах-банкрутах, 13% – на 14 економічно неактивних підприємствах. На підприємствах, щодо яких здійснюється процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, станом на 1 травня 2013 року, заборгованість становить 2,5 млн. гривень.

Про стан погашення заборгованості із сплати внесків до Пенсійного фонду України поінформувала присутніх начальник головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Л.З. Хома, яка зазначила, що за 4 місяці 2013 року до бюджету управління в структурі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування надійшло 650,3 млн. грн. власних коштів, що становить 102,4% доведеного планового завдання. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 43,1 млн. грн. або на 7,1%. Понад план мобілізовано 15,5 млн. грн. Власними коштами область забезпечена на 41% від потреби. Були відзначені райони Гусятинський; Шумський та Заліщицький райони де показники росту фонду оплати праці вищі середнього по області.

Одним із проблемних питань залишається борг по платежах до Пенсійного фонду України, який станом на 1 травня 2013 року склав 70,1 млн. грн. З цієї суми 51% становить заборгованість підприємств-банкрутів.

Голова облдержадміністрації, звертаючись до учасників засідання колегії підкреслив важливість проведення роботи з ліквідації боргів по платежах до Пенсійного фонду.

Також було відмічено, що важливе місце у структурі бюджету Пенсійного фонду України займають надходження від фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування і сплачують внески в розмірі не менше мінімального. Від сплати ними єдиного внеску та доплати до мінімального страхового внеску у звітному періоді надійшло 37 млн. грн., що на 8,7 млн. грн. перевищує суму за відповідний період минулого року.

Заслухавши інформації доповідачів на колегії, голова обласної державної адміністрації доручив керівникам структурних підрозділів, головам райдержадміністрацій та виконкому Тернопільської міськради вживати всі можливості щодо реалізації намічених планів і завдань, невідкладно здійснити конкретні заходи, спрямовані на повне погашення заборгованості по заробітній платі. 

По підсумках засідання колегії Наталія Шершньова провела робочу нараду з працівниками відділення НСПП в Тернопільській області, детально зупинилася на інформації по розгляду стану справ у Тернопільському обласному комунальному підприємстві «Тернопільавіаавтотранс», де триває колективний трудовий спір та на інформації по підприємствам, які перебувають на обліку відділення в системі запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).

Переглядів: 771 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/