П`ятниця, 26.04.2024, 17:00



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2012 » Вересень » 21 » Погашення заборгованості із виплати заробітної плати на контролі Прокуратури Тернопільської області
17:12
Погашення заборгованості із виплати заробітної плати на контролі Прокуратури Тернопільської області

14 вересня 2012 року відбулося розширене засідання Тернопільської обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат спільно із Тернопільською обласною прокуратурою під головуванням  прокурора області Івана Мельничука та заступника голови обласної державної адміністрації Василя Гецька в якому прийняла участь начальник відділення НСПП в Тернопільській області Наталія Шершньова та представники інших державних органів.

Відповідно до протокольного рішення обласної комісії від 14 вересня 2012 року № 18 на порядок денний спільної наради запрошено 11 керівників підприємств, установ та організацій, де існує заборгованість із виплати заробітної плати, борги до бюджету та внесків до Пенсійного фонду України. Із списку запрошених керівників з’явились 4 керівника підприємств-боржників, а саме: ПАТ "Тернопільський Облрибокомбінат", ТзОВ "Р.Е.Й.В.", ТДНТП "Промінь" які перебувають на обліку відділення НСПП в системі запобіганню виникнення колективного трудового спору та ТзОВ "Тотус" , яке знаходиться в базі даних конфліктогенних підприємств відділення НСПП. Під час засідання представники зазначених підприємств надали інформацію щодо причин, які призвели до утворення заборгованості із заробітної плати та заходи, спрямовані на її погашення.

В ході засідання учасники наради обговорили проблемні питання погашення заборгованості із заробітної плати та сплаті внесків до Пенсійного фонду України, виявлення фактів використання прихованої робочої сили і виплати заробітної плати працівникам «у конвертах», повноти вжиття заходів органами виконавчої влади і контролю щодо усунення порушень законодавства про працю. 

За результатами обговорення вказаних питань розроблено низку заходів, спрямованих на узгодження дій органів контролю і влади щодо виявлення порушень законодавства про працю та пенсійного страхування, їх усунення та попередження, а також реальне поновлення конституційних прав громадян на своєчасну оплату праці та пенсійне забезпечення. 

Щодо керівників, які систематично не з’являються на засідання, членами обласної комісії прийнято рішення передати матеріали даних підприємств  в правоохоронні органи для порушення кримінальної справи за ст. 175 Кримінального кодексу України.

Відділенням НСПП відповідно до прийнятих рішень спільного засідання комісії, проводиться робота,  щодо попередження керівників підприємств про відповідальність передбачену статтею 31 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та посилюється співпраця з представницькими органами від найманих працівників.
Переглядів: 616 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/