П`ятниця, 19.04.2024, 01:24



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2014 » Травень » 21 » Обговорюємо стан соціально-трудових відносин на підприємствах Тернопільської області
17:02
Обговорюємо стан соціально-трудових відносин на підприємствах Тернопільської області

Сприяння поліпшенню стану соціально-трудових відносин у трудових колективах підприємств, установ та організацій області, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), здійснення посередництва і примирення при вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів), забезпечення правового супроводу примирних процедур, прогнозування виникнення колективних трудових спорів (конфліктів), підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин щодо основних положень законодавства про працю та законодавчих і нормативно-правових актів НСПП – основні питання, які були обговоренні під час зустрічі першого заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації І.Б. Крисака з начальником відділення НСПП в Тернопільській області Н.М. Шершньовою. 

Упродовж січня-квітня 2014 року відділенням НСПП здійснено комплекс заходів, спрямованих на вирішення 2 колективних трудових спорів (конфліктів) на виробничому рівні, учасниками яких є 119 осіб.  

З метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), проведено заходи на 25 підприємствах області (державної форми власності – 18, комунальної – 2, приватної – 4) із 40 чинниками дестабілізації стану соціально-трудових відносин (укладання або зміни колективного договору, угоди – 2, виконання колективного договору, угоди – 16, невиконання вимог законодавства про працю – 22).

Основними факторами, що призвели до ускладнення стану соціально-трудових відносин на підприємствах області, є: заборгованість із виплати заробітної плати, порушення термінів виплати поточної заробітної плати, низький рівень заробітної плати та невиконання умов колективних договорів. Так, із загальної кількості випадків дестабілізації стану соціально-трудових відносин (25), врегулюванню яких сприяло відділення НСПП, у 24 випадках чинники дестабілізації виникли через заборгованість із виплати заробітної плати.

Окремо було обговорено заходи Відділення, спрямовані на запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) у 16 філіях райавтодорів ДП «Тернопільський облавтодор» ДАК «Автомобільні дороги України», де стан соціально-трудових ускладнився та є соціальне напруження.

Також під час зустрічі начальник Відділення поінформувала, що для забезпечення більш ефективної роз'яснювальної роботи, наближення її до сторін соціально-трудових відносин в районах і містах Тернопільської області, діє 17 інформаційно-консультаційних центрів НСПП, до роботи в яких залучені арбітри і посередники НСПП, що працюють в цих районах.

Водночас Відділенням здійснюється у повному об’ємі реалізація положень Закону України «Про соціальний діалог в Україні», зокрема станом на 01 травня 2014 року здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності профспілок та їх об’єднань, організацій роботодавців та їх об’єднань на 9 суб’єктах сторін профспілок та 3 організацій роботодавців області.

На завершення зустрічі сторони підтвердили готовність взаємодіяти і надалі продовжувати здійснювати заходи щодо сприяння зменшенню соціального напруження на підприємствах області, стабілізації та поліпшенню соціально-трудових відносин, запобіганню виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та їх своєчасного вирішення, створення умов для проведення соціального діалогу в правовому руслі.

 

Переглядів: 530 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/