П`ятниця, 26.04.2024, 01:09



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2014 » Квітень » 28 » Обговорено стан легальної зайнятості населення у Тернопільській області
17:03
Обговорено стан легальної зайнятості населення у Тернопільській області

17 квітня 2014 року в приміщенні Тернопільського обласного центру зайнятості відбувся семінар на тему: «Легальна зайнятість – запорука гідного рівня життя та належного соціального захисту» в якому взяли участь: начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області Наталія Шершньова, заступник директора департаменту соціального захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації-начальник управління моніторингу та організаційної роботи Олег Воронка, заступник начальника територіальної державної інспекції з питань праці у Тернопільській області - начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятості та інших нормативно-правових актів Ігор Хаварівський, завідувач сектору представництва Держпідприємництва України в Тернопільській області Михайло Парій, виконавчий директор організації роботодавців Тернопільської області Валерій Смірнов та представники підприємств.

Відкриваючи семінар перший заступник директора обласного центру зайнятості Олександра Островська ознайомила присутніх про стан ринку праці Тернопільської області та поінформувала, що метою легалізації зайнятості відповідно до чинного законодавства є реєстрація місцевими центрами зайнятості договорів між підприємцями-фізичними особами та найманими працівниками. На даний час в області за відповідними договорами працює 21053 особи.

У своєму виступі Ігор Хаварівський розповів про здійснені, інспекцією з питань праці, заходи державного нагляду та контролю за дотриманням трудового законодавства в частині виявлення працівників, які зайняті без належного оформлення правовідносин.

Представником Тернопільської облдержадміністрації Олегом Воронкою поінформовано про стан заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області.

Начальник відділення НСПП Наталія Шершньова, звернула увагу присутніх, що важливим елементом у врегулюванні стану соціально-трудових відносин та налагодженню соціального діалогу на підприємствах області, також є укладення колективних договорів. Відділення НСПП упродовж січня - квітня 2014 року сприяло вирішенню 2 колективних трудових спорів, де вимоги найманих працівників стосувались невиконання положень колективного договору. Крім того відділенням НСПП здійснюються заходи щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) на 12 підприємствах області, де чинником дестабілізації стану соціально-трудових відносин є невиконання колективного договору. Закінчуючи свій виступ начальник відділення зауважила, що укладення колективних договорів свідчить про більш високу захищеність трудових прав як найманих працівників так і роботодавців.

Як зазначили учасники семінару основною проблемою в області залишається наявність тіньової зайнятості, тому нововведений Закон України «Про зайнятість населення» слугує поступовому легальному працевлаштуванню в області, яке гарантує забезпечення конституційних прав усіх учасників ринку праці.

Переглядів: 569 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/