Субота, 20.04.2024, 12:23



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2013 » Квітень » 8 » Мета органів влади Тернопільської області – спільними зусиллями сприяти у погашенні заборгованості по заробітній платі.
12:34
Мета органів влади Тернопільської області – спільними зусиллями сприяти у погашенні заборгованості по заробітній платі.

В рамках співпраці відділення Національної служби посередництва і примирення з Тернопільською обласною державною адміністрацією упродовж березня 2013 року начальником відділення НСПП Шершньовою Н.М. прийнято участь у 3 засіданнях обласної тимчасової комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій стипендій та інших соціальних виплат. Під час засідань комісій було заслухано 19 представників підприємств на яких виявленні порушення, щодо: низького рівня оплати праці, заборгованості із заробітної плати, боргів до бюджету та внесків до Пенсійного фонду України. 

В ході спілкування з керівниками підприємств, членами комісії проводилась роз’яснювальна робота з питань дотримання роботодавцем норм законодавства про працю та надавались рекомендації щодо усунення порушень. Начальником відділення НСПП проводилась відповідна робота з керівниками підприємств, стан соціально-трудових відносин, яких перебував на обліку відділення. За підсумками кожного засідання приймалося ряд конкретних рішень, спрямованих на погашення заборгованості із заробітної плати та сплати страхових внесків. Зокрема, керівників підприємств-боржників зобов’язано розробити графіки погашення заборгованості до Пенсійного фонду (з урахуванням боргів з відшкодування витрат на виплату пільгових пенсій) із забезпеченням поточної сплати єдиного внеску, вжити заходів щодо підвищення рівня оплати праці працівникам та привести у відповідність тарифні ставки та посадові оклади до норм чинного законодавства.

На робочих нарадах відділення НСПП вивчалося кожне підприємство, яке розглядалося на комісії з прийняттям відповідного рішення. У березні 2013 року відповідно до прийнятих рішень вилучено з бази даних конфліктогенних підприємств ПАТ «Тернопільський кар’єр» (м. Тернопіль) та здійснено вивчення  і взято на облік відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) стан соціально-трудових відносин у ДП «2 ремонтний завод засобів зв’язку» (м. Бережани). Також під час нарад начальник відділення акцентувала увагу працівників на вдосконаленні роботи та розширенні питань під час здійснення вивчення стану соціально-трудових відносин на підприємствах області.

Завдяки спільним діям членів обласної тимчасової комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат, оперативному реагуванню на факти порушень законодавства про працю керівниками підприємств, які заслуховувались на засіданнях комісії здійснюються відповідні заходи щодо стабілізації стану соціально-трудових відносин на підприємствах, установах та організаціях області. 

Переглядів: 593 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/