П`ятниця, 26.04.2024, 11:43



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2014 » Квітень » 2 » «Легалізація зайнятості - запорука гідного рівня життя та належного соціального захисту»
10:54
«Легалізація зайнятості - запорука гідного рівня життя та належного соціального захисту»

28 березня 2014 року начальником відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області Шершньовою Н.М. взято участь у семінарі з соціальними партнерами на тему: «Легальна зайнятість – запорука гідного рівня життя та належного соціального захисту», який відбувся в приміщенні Тернопільського обласного центру зайнятості. Також у семінарі взяли участь представники управління Пенсійного фонду міста Тернополя, Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції головного управління Міндоходів в області, Тернопільської міської ради, Тернопільської райдержадміністрації та Територіальної державної інспекції з питань праці у Тернопільській області, представники роботодавців.

Під час проведення заходу розглянуті питання про недопустимість та можливі правові наслідки використання робочої сили з порушенням трудового законодавства; вимоги законодавства до подання оголошень про найм працівників; об’єднання усіх зусиль соціального партнерства щодо вирішення питання легальної зайнятості працівників.

Відкрив семінар директор Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолій Куриляк, який ознайомив присутніх зі станом ринку праці та можливостями служби зайнятості щодо надання послуг роботодавцям відповідно до Закону України «Про зайнятість населення». Особливу увагу роботодавців привернули до створення нових робочих місць, які дають можливість не тільки якісно підібрати кадри з проведенням стажування на робочому місці, а й отримати компенсацію єдиного внеску, сплаченого роботодавцем за працевлаштованого за направленням служби зайнятості на нове робоче місце зареєстрованого безробітного.

Під час обговорення актуальних проблем заступник начальника Територіальної інспекції праці в Тернопільській області Ігор Хаварівський інформував присутніх про проблеми тіньової зайнятості, про адміністративну та кримінальну відповідальність, до якої за порушення законодавства можуть притягнути роботодавця. Начальник Управління Пенсійного фонду м. Тернополя Тетяна Глух, акцентувала увагу на заходах щодо легалізації заробітної плати, з метою забезпечення страхових внесків, які надходять на міські рахунки Фонду для виплати пенсій.

Начальник відділення НСПП в Тернопільській області Наталія Шершньова, відмітила, що важливою складовою ефективного захисту прав людини у соціально-трудових відносинах є поширення серед роботодавців практики ведення соціального діалогу та чіткого дотримання норм законодавства про працю, крім того, необхідна широкомасштабна інформаційно-роз'яснювальна робота про важливість і необхідність оформлення легальних трудових відносин. Легалізація зайнятості, створення додаткових робочих місць та збереження уже існуючих, підвищення рівня заробітної плати є базовими факторами для поліпшення соціально-трудових відносин в колективах підприємств області.

Аналізуючи проблемні питання, всі учасники семінару визнали, що легалізації «тіньової» зайнятості та виплата заробітної плати є важливою складовою у розвитку  економіки, збільшенні надходжень до бюджету та реальним вкладом у соціальний захист громадян. Сьогодення вимагає, щоб питання легалізації зайнятості жителів Тернопільщини було в центрі соціального діалогу усіх сторін соціального партнерства.

Переглядів: 559 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/