П`ятниця, 19.04.2024, 16:56



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2013 » Березень » 4 » Хід вирішення колективного трудового спору у комунальному підприємстві «Тернопільська міська шляхо-експлуатаційна дільниця» міста Тернополя
18:04
Хід вирішення колективного трудового спору у комунальному підприємстві «Тернопільська міська шляхо-експлуатаційна дільниця» міста Тернополя

Упродовж лютого 2013 року за сприянням відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області проведено 2 засідання примирної комісії. 13 лютого 2013 року на запрошення представницького органу від найманих працівників начальником відділення Н.М. Шершньовою, заступником начальника – завідувачем сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування М.П. Лукою та провідним спеціалістом сектора правового забезпечення В.В. Ясенівкою прийнято участь у засіданні примирної комісії. Під час засідання примирної комісії сторони колективного трудового спору зазначили, що вимога найманих працівників, а саме: забезпечити продуктивну зайнятість працівників підприємства відповідно до  пункту 2, розділу ІІ колективного договору (забезпечити працівників матеріально-технічними ресурсами, необхідними для виконання виробничої програми, норм праці та відповідні умови праці) виконана в повному обсязі. Відділенням НСПП надано рекомендації та практичну допомогу щодо оформлення угоди виконання першої вимоги найманих працівників.

В ході засідання примирної комісії виявився факт, щодо масового вивільнення найманих працівників підприємства. Відділенням НСПП надано сторонам колективного трудового спору рекомендації стосовно дотримання законодавства під час вивільнення найманих працівників у зв’язку із фінансовою кризою підприємства.

18 лютого 2013 року до відділення НСПП надійшло письмове повідомлення від голови представницького органу про укладання Угоди щодо повного виконання першої вимоги колективного трудового спору за підписами начальника підприємства та голови представницького органу. Відповідно до чого відділенням НСПП підготовлено подання до Національної служби посередництва і примирення щодо зняття першої вимоги з реєстрації НСПП.

Розпорядженням Національної служби посередництва і примирення від 19 лютого 2013 року №053-р знято з реєстрації НСПП першу вимогу найманих працівників.

У зв’язку із отриманою інформацією щодо масового вивільнення найманих працівників, відділенням НСПП проінформовано голів Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільської міської ради про хід вирішення колективного трудового спору та у відповідності з вимогами частини четвертої статті 11 та частини шостої статті 15 Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)” запропоновано направити представників для участі в примирних процедурах по вирішенню даного колективного трудового спору.

26 лютого 2013 року у приміщенні підприємства відбулося засідання примирної комісії за участю сторін колективного трудового спору, керівництва відділення НСПП та представників від Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради, Управління житлово-комунального господарства Тернопільської обласної державної адміністрації та Головного управління праці та соціального захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації.

Начальником відділення ознайомлено присутніх з Розпорядженням Національної служби посередництва і примирення щодо зняття з реєстрації першої вимоги найманих працівників та про хід сприяння у вирішенні другої вимоги найманих працівників.

На засіданні примирної комісії розглянуто і заслухано доводи та інформацію сторін колективного трудового спору, представників із Управління житлово-комунального господарства Тернопільської обласної державної адміністрації та Головного управління праці та соціального захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації, які стосувалися другої вимоги найманих працівників, а представником від Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради було надано роз’яснення щодо укладення угод та фінансування підприємства Тернопільською міською радою як власником підприємства.

По закінченні засідання члени примирної комісії вирішили:

1.                          наступне засідання примирної комісії провести 15 березня 2013 року за участю фахівців відділення НСПП та представника із Управління житлово-комунального господарства благоустрою та екології Тернопільської міської ради.

2.                          до 15 березня 2013 року економісту підприємства розробити штатний розклад спеціалістів підприємства на 2013 рік, погодити його із первинною профспілковою організацією, начальником підприємства, Управлінням житлово-комунального господарства благоустрою та екології Тернопільської міської ради та подати на затвердження власнику підприємства - Тернопільській міській раді.

Переглядів: 576 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/