Четвер, 28.03.2024, 13:08



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2013 » Лютий » 27 » День соціальної справедливості на Тернопільщині.
16:15
День соціальної справедливості на Тернопільщині.

20 лютого 2013 року у приміщенні Тернопільської обласної раді профспілок відбулось засідання «круглого столу» на тему «Шляхи побудови соціально справедливого суспільства» за участю начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області Шершньової Н.М. Метою проведення заходу було привернення уваги органів державної виконавчої влади, роботодавців, профспілок та громадськості області до вирішення існуючих соціальних проблем та вироблення спільних рекомендацій щодо формування соціально справедливого суспільства.

Відкриваючи засідання голова обласної ради профспілок А.В. Присяжний поінформував присутніх про основні принципи побудови соціальної держави та проаналізував існуючий соціальний стан в Україні та області.

Заступника голови – керівника апарату Тернопільської обласної державної адміністрації Ю.В. Желіховський у своєму виступі поінформував учасників «круглого столу» про проведену роботу соціального спрямування виконавчими структурами облдержадміністрації, окреслив низку проблемних питань, над якими працює влада для покращення соціального захисту населення, покращення їх добробуту та зростання життєвого рівня. Висловив готовність до співпраці з профспілками та соціальними партнерами для вирішення важливих та актуальних соціальних проблем. звернув увагу на те, що у 2013 році в рамках впровадження соціальних ініціатив Президента України передбачено вирішення ряду питань соціального характеру.

Завершуючи засідання «круглого столу» начальник відділення НСПП в Тернопільській області Н.М. Шершньова зауважила, що: соціальна справедливість є основним принципом захищеного та успішного життя громадян України, її не можна досягнути в умовах масових порушень прав та основних свобод людини. Тільки стійке економічне зростання є необхідною умовою для забезпечення соціального розвитку і соціальної справедливості.

Саме в цьому напрямку повинні працювати соціальні партнери. Порозуміння, тісна співпраця та консолідація зусиль допомагають сторонам налагодити соціальний діалог, що є важливим засобом для досягнення соціальної справедливості. У час економічної і фінансової кризи досягнення консенсусу між основними зацікавленими сторонами та їх демократична участь у пошуку рішень мають першочергову важливість.

У сфері праці соціальний діалог визначається як система колективних трудових відносин між працівниками, роботодавцями, органами державної влади, органами місцевого самоврядування, іншими учасниками цих відносин, що засновані на взаємному врахуванні та узгодженні інтересів сторін при регулюванні трудових і пов’язаних з ними соціально-економічних відносин, а також при вирішенні трудових спорів.

На сьогоднішній день актуальним питанням є запровадження принципу репрезентативності сторін соціального діалогу. З липня 2011 року відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» Національною службою посередництва і примирення та її відділеннями в областях проводиться робота по здійсненню оцінки відповідності критеріям репрезентативності профспілок та їх об’єднань, організацій роботодавців та їх об’єднань, забезпечення якої необхідне для їх подальшої участі у колективних переговорах з укладання угод відповідного рівня та для делегування представників до органів соціального діалогу.

На обласному рівні - це територіальні тристоронні соціально-економічні ради, які діють в рамках відповідних угод, на рівні суб’єктів господарювання – роботодавці та представники колективу, що закріпили свої домовленості в колективному договорі.

Соціальні партнери повинні мати волю до компромісів, адже діалог не є методом нав’язування позиції або перемоги інтересів однієї сторони за рахунок іншої. 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 574 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/