Субота, 20.04.2024, 19:20



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2014 » Травень » 14 » Проведено презентацію Нової моделі вишення трудових спорів в Україні профспілковому активу області
16:39
Проведено презентацію Нової моделі вишення трудових спорів в Україні профспілковому активу області

У квітні 2014 року Наталією Шершньовою, начальником відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області (далі – Відділення) проведено презентацію Нової моделі вирішення трудових спорів в Україні (далі – Нова модель). Основною метою презентації було обговорення та формування суспільної думки щодо ефективності Нової моделі. Презентація пройшла у приміщенні Тернопільської обласної ради профспілок за участю голови обласної ради профспілок А.В. Присяжного, голів профспілкових організацій області, трудових арбітрів та незалежних посередників НСПП.

У вступному слові начальник Відділення Наталія Шершньова зазначила, що робота над Новою моделлю реалізовувалась Експертною групою шведсько-українського проекту "Вирішення трудових спорів в Україні", до якої увійшли досвідчені фахівці НСПП, представники сторін соціального діалогу, науковці та незалежні експерти, що дало змогу проаналізувати нинішній стан вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та виробити основні напрями  вдосконалення та реалізації ефективного механізму вирішення трудових спорів.

Під час презентації начальником Відділення звернено особливу увагу на поділ трудових спорів, а саме на: трудові спори про інтереси та трудові спори про права. Розглянуті питання щодо позасудового порядку вирішення трудових спорів про інтереси та про права, які включатимуть мінімальну кількість рівнів і максимальну можливість залучення організацій профспілок і роботодавців до процедур вирішення трудових спорів на всіх етапах. Також актуальним нововведенням стане те, що трудові спори про інтереси вирішуватимуться виключно у позасудовому порядку, а трудові спори про права – як у позасудовому, так і в судовому порядках.

У обговоренні Нової моделі активну участь взяли голова Тернопільської обласної ради профспілок Андрій Присяжний та голова профспілки працівників соціальної сфери Роман Ящищак, які висловили свою думку щодо введення обов’язковості виконання рішень трудових арбітражів. Крім того, Андрій Присяжний запропонував головам галузевих профспілкових організацій провести обговорення та внести пропозиції щодо вдосконалення законодавства про вирішення трудових спорів в Україні. В цілому, присутні позитивно оцінили Нову модель та висловили сподівання, що її запровадження дасть можливість підвищити рівень захищеності прав найманих працівників, а вирішення трудових спорів відбуватиметься в контексті європейського правового поля.

Підсумовуючи, начальник Відділення запросила присутніх до продовження плідної співпраці та взаємодії  у подальший співпраці щодо розвитку соціального діалогу та захисту Конституційних прав найманих працівників. 

Переглядів: 563 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/