П`ятниця, 19.04.2024, 17:51



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2013 » Липень » 4 » Хід вирішення колективного трудового спору у комунальному підприємстві «Тернопільська міська шляхо-експлуатаційна дільниця» міста Тернополя
15:40
Хід вирішення колективного трудового спору у комунальному підприємстві «Тернопільська міська шляхо-експлуатаційна дільниця» міста Тернополя

Відділенням Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області продовжується робота щодо сприяння у вирішенні колективного трудового спору між працівниками та комунальним підприємством «Тернопільська міська шляхо-експлуатаційна дільниця» м. Тернополя.

Під час роботи з підприємством встановлено, що однією із причин непорозумінь та загострення стану соціально-трудових відносин є непоінформованість працівників про стан справ на підприємстві та ухилення керівника від участі у примирних процедурах.

Відділенням НСПП проведено роз’яснювальну роботу зі сторонами колективного трудового спору щодо неухильного дотримання статті 13 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», а саме, що «жодна із сторін колективного трудового спору (конфлікту) не може ухилятися від участі в примирній процедурі. Сторони колективного трудового спору (конфлікту), примирна комісія і трудовий арбітраж зобов’язані використати для врегулювання колективного трудового спору (конфлікту) всі можливості, не заборонені законодавством. Якщо примирні органи не змогли врегулювати розбіжності між сторонами, причини розбіжностей з обґрунтуванням позицій сторін у письмовій формі доводяться до відома кожної із сторін колективного трудового спору (конфлікту). У цьому разі наймані працівники або уповноважений ними орган чи професійна спілка мають право з метою виконання висунутих вимог застосувати усі дозволені законодавством засоби».

За сприянням відділення НСПП вдалось налагодити соціальний діалог між керівником підприємства та працівниками. 27 червня 2013 року відбулись загальні збори працівників підприємства за участю сторін колективного трудового спору, працівників відділення НСПП, представників від власника підприємства – Тернопільської міської ради та Тернопільського міського центру зайнятості. Під час зборів керівник підприємства акцентував увагу, на складному фінансово-економічному стані підприємства, що в свою чергу унеможливлює на даний час виконання вимоги працівників: «Забезпечити регулювання режиму праці, тривалості робочого часу та відпочинку відповідно до пункту 5, розділу ІІІ колективного трудового договору (забезпечити тривалість робочого часу – 40 годин на тиждень, 8 годин на день)» та розглядались питання про подальшу діяльність підприємства. Також керівник підприємства зазначив, що всіма можливими заходами намагається зберегти штатну структуру підприємства, але на даний час залишається не вирішеним питання щодо фінансування підприємства.

Відділення НСПП висловлює подяку директору Тернопільського міського центру зайнятості А.В. Куриляку за участь у розширеному засіданні примирної комісії та за надані роз’яснення працівникам підприємства щодо подальшого працевлаштування працівників при можливому масовому вивільненні згідно чинного законодавства України. 

Переглядів: 500 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/