П`ятниця, 29.03.2024, 12:02



Відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області. Наша адреса: 46010 м. Тернопіль, вул. Шашкевича, 3, каб. 46 тел./факс (0352) 23-59-22. З питань репрезентативності звертайтесь за телефоном ( 0352 ) 23-59-22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






Бюлетень НСПП


Відділення НСПП






  


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2013 » Грудень » 11 » Інформація про результати оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців.
17:04
Інформація про результати оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців.

Інформація про результати оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців на території Тернопільської області  за 12 місяців 2013 року.

18 січня 2011 року вступив в силу Закон України «Про соціальний діалог в Україні» (№ 2862-VI, від 23.12.2010 року) (далі Закон), яким визначено правові засади організації та порядку ведення соціального діалогу в Україні. Основною метою, якого є вироблення та реалізації державної соціальної і економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин та забезпечення підвищення рівня і якості життя громадян, соціальної стабільності в суспільстві.

Одним з важливих положень Закону є запровадження принципу репрезентативності і правоможності сторін соціального діалогу та їх представників (ст.ст. 6 і 7 Закону), які вступили в силу з 18 липня 2011 року.

Так, згідно ч. 3 ст. 6 Закону на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладенням територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу можуть бути визнані репрезентативними обласні, місцеві профспілки, їх організації та об’єднання, створені за територіальною ознакою, членами яких є не менше двох відсотків зайнятого населення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці та організації роботодавців, їх об’єднань створені за територіальною ознакою, членами яких є не менше п’яти відсотків зайнятого населення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці. Ті організації, які не відповідають цій ознаці, можуть надавати повноваження репрезентативним організаціям та об’єднанням відповідного рівня для представлення своїх інтересів, або вносити на розгляд відповідних органів соціального діалогу свої пропозиції, які є обов’язковими для розгляду.

Проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності сторін соціального діалогу покладено на Національну службу посередництва і примирення та її територіальні відділення. З метою забезпечення виконання Закону та Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців (далі Порядок) упродовж січня-листопада 2013 року відділення НСПП забезпечено проведення 17 заходів з питань проведення процедури оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців на територіальному рівні.

Станом на 01 грудня 2013 року в Тернопільській області здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності 3 організацій роботодавців та 9 профспілкових організацій. Упродовж 11 місяців 2013 року пройшли оцінку репрезентативності 2 суб’єктів сторін профспілок та 2 організації роботодавців області.

На виконання положень Порядку ведеться реєстр суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, з яким можна ознайомитись на сайті відділення Національної служби посередництва і примирення в Тернопільській області http://nsppternopol.at.ua/.

Питання представництва й визначення репрезентативності організацій профспілок і роботодавців набуває особливого значення під час ведення колективних переговорів з укладення угод, якими визначаються умови праці та зайнятості, а також під час формування різних тристоронніх органів, котрі мають певні повноваження щодо прийняття спільних рішень.


Переглядів: 499 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]













Календарь
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей

РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ СТОРІН СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ

ЗУ "про соціальний діалог в Україні" 





Стрічка новин







 © відділення НСПП в Тернопільській області, 2012
Передрук матеріалів за умови посилання на //nsppternopol.at.ua/